Milieu

Op naar milieuneutraal
We hebben de doelstelling om zo veel mogelijk milieuneutraal te werken. We zijn er nog niet maar doen ons best. Zo zijn vrijwel alle verzenddozen hergebruikt (meer hieronder), is het drukwerk waar mogelijk mileuneutraal bedrukt, delen we onze opslag met andere webshops en zitten we vanaf 2020 in een energie-neutraal kantoor.


Hergebruik dozen
Helaas gooien wij erg veel karton en papier weg. Natuurlijk wordt dit gerecycled. Echter gaat dit in een grote plastic bak, wordt het opgehaald door vervuilende vuilniswagens en vervolgens verwerkt. Het is véél beter om de dozen direct te hergebruiken bij het verzenden van bestellingen. Alle kleine beetjes helpen, dus ook het hergebruiken van de dozen waardoor er minder nieuwe dozen worden gemaakt.

Bij het verzenden gebruiken we alleen dozen die nog sterk genoeg zijn om de producten veilig te vervoeren. Mocht er geen geschikte doos zijn dan zal er alsnog een nieuwe verzenddoos worden gebruikt.

Goedkoper?
Nee, het is geen bezuinigingsmaatregel. Oud papier inzamelen levert namelijk geld op en kost ons dus (bijna) niets. Ook de sticker die op de hergebruikte dozen is geplakt is milieuneutraal bedrukt dat de nodige kosten met zich meebrengt.

© 2011-2019 Retailsale. All Rights Reserved.